ДНІ ЕЛЕКТРОННИХ КОМУНІКАЦІЙ – 2019: ПРАГНЕННЯ ДО ЄВРОПИ, ПРАВДИ, ДОВІРИ І ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ

З 30 травня по 2 червня 2019 року в комплексах «Джинтама Бриз», «Глєбовка», що в селі Глібівка Київської області пройшла третя міжнародна конференція «Дні електронних комунікацій» (скорочено ДЕК) – масштабний конвергентний галузевий захід для операторів телекомунікацій, постачальників аудіовізуальних медіа-послуг, електронних ЗМІ, операторів кабельного телебачення, виробників і дистриб’юторів обладнання й технологій.

Організаторами ДЕК-2019 виступили провідні профільні асоціації: Інтернет Асоціація України, Асоціація правовласників та постачальників контенту та Латвійська асоціація електронних комунікацій за підтримки профільних парламентських комітетів з питань інформатизації та зв’язку, свободи слова та інформаційної політики, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Київської міської державної адміністрації, Центру демократії та верховенства права (CEDEM).

Генеральним спонсором конференції виступив один з найбільших постачальників обладнання та компонентів для телекомунікаційних мереж в Україні – компанія DEPS.

Підводячи підсумки, можна з упевненістю сказати, що захід перевершив очікування учасників. Він пройшов у форматі дискусійних майданчиків  щодо сучасних трендів, близьких і віддалених майбутніх перспектив телеком і медіа-галузей, ризиків і можливостей для розвитку інтернету і телевізійних сервісів. Своїми напрацюваннями та досвідом в сфері інформаційних технологій і медіа приїхали поділитися більше 40 провідних експертів з провідних компаній і профільних державних структур галузі.